Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

Ανοιξε η αυλαία στο 10ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Ανοιξε η αυλαία στο 10ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Motionteam
Ταινίες με θεματικό άξονα τον Φασισμό πρόκειται να προβληθούν
Θεσσαλονίκη
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Προηγούμενο άρθρο:
Τα 10α γενέθλιά του γιορτάζει το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (6/3/2008)

Με την προβολή της ταινίας της Λυδίας Καρρά «Μια ζωή μια εποχή - Μιχάλης Κακογιάννης» ξεκίνησε την Παρασκευή το βράδυ η 10η διοργάνωση του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στον κινηματογράφο «Ολύμπιον».

Στην τελετή έναρξης που προηγήθηκε της προβολής χαιρετισμό απηύθυναν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ κ. Δημήτρης Ειπίσης, η διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης κ. Δέσποινα Μουζάκη.

Η ταινία έναρξης επιχειρεί να σκιαγραφήσει κινηματογραφικά το πορτρέτο του καλλιτέχνη και ανθρώπου Μιχάλη Κακογιάννη μέσα από προσωπικές του στιγμές, αποσπάσματα ταινιών του, υλικό από γυρίσματα και θεατρικές πρόβες, καθώς και μαρτυρίες φίλων και συνεργατών του δημιουργού (Μίκης Θεοδωράκης, Σαρλότ Ράμπλινγκ, Γιώργος Αρβανίτης, Ουόλτερ Λάσαλι, Δημήτρης Παπαϊωάννου).

Στη φετινή διοργάνωση έχουν προγραμματισθεί να προβληθούν 153 ταινίες από 40 χώρες του κόσμου. Παράλληλα, στο πλαίσιο των θεματικών αφιερωμάτων στο φεστιβάλ θα προβληθούν σειρά ταινιών με θεματικό άξονα τον «Φασισμό» και τις σύγχρονες εκφάνσεις του, καθώς και την προσέγγιση της φύσης.

Παράλληλα η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει ημερίδες, δύο συναυλίες και δύο εκθέσεις φωτογραφίας (στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης στο Λιμάνι).

Οι εκθέσεις αυτές έχουν τίτλο «Ανασυγκροτώντας το Αφγανιστάν» και «Ένα δευτερόλεπτο σιωπής» και εγκαινιάζονται το Σάββατο το απόγευμα στο μουσείο Φωτογραφίας στο Λιμάνι.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: