Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

Κατάσχεση ενός τόνου ακατάλληλων κρεάτων στον Πειραιά

Μία μέρα μετά την κατάσχεση ενός περίπου τόνου σαρακοστιανών και διαφόρων κρεάτων στην περιοχή της Σαλαμίνας, τα κτηνιατρικά κλιμάκια ελέγχου της Νομαρχίας Πειραιά προχώρησαν στην κατάσχεση ενός ακόμη περίπου τόνου ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων ζωικής προέλευσης από την Κρεαταγορά του Ρέντη.

Ειδικότερα η κατάσχεση πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα Grevin AEBE και αφορούσε 400 κιλά κοτόπουλο νωπό Ιταλίας συσκευασμένο, λόγω λήξης ορίου συντήρησης, καθώς και 680 κιλά νωπά αρνιά προέλευσης ΠΓΔΜ, επειδή έφεραν δυσδιάκριτες σφραγίδες καταλληλότητας.

Για την περίπτωση των εισαγόμενων αρνιών από την ΠΓΔΜ με τις δυσδιάκριτες σφραγίδες καταλληλότητας, η Νομαρχία Πειραιά ενημέρωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τις κτηνιατρικές υπηρεσίες των Νομαρχιών Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Ευβοίας, Βοιωτίας, Κυκλάδων, στην περιοχή των οποίων, όπως προέκυψε από τον έλεγχο των παραστατικών, έχουν διοχετευθεί ποσότητες από την εν λόγω παρτίδα. Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας Πειραιά.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: