Τρίτη, 11 Μαρτίου 2008

ΔΕΗ: Συμφωνία ΓΕΝΟΠ - διοίκησης

Στη διάθεση προσωπικού ώστε να λειτουργήσουν σήμερα τα ορυχεία της Μεγαλόπολης και της Καρδιάς συμφώνησαν συνδικαλιστές και διοίκηση της ΔΕΗ [DEHr.AT] Σχετικά άρθρα κατά τη συνάντηση που είχαν τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Σε λειτουργία θα τεθούν και δύο θερμοηλεκτρικές μονάδες σε Πτολεμαΐδα και Κερατσίνι δίνοντας συνολικά επιπλέον 500 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ τονίζει ότι θα προσπαθήσει να περιορίσει τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε μία ώρα με τη μικρότερη δυνατή χρήση υδάτινων αποθεμάτων.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Τάκης Αθανασόπουλος τόνισε ότι από σήμερα θα αρχίσει συζήτηση της διοίκησης με τις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες ώστε κατά τη διάρκεια της απεργίας της ΓΕΝΟΠ έως αύριο να περιορίσουν τη ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος προς όφελος των νοικοκυριών.

Aκολουθεί η ανακοίνωση της ΔΕΗ:

«Μετά από μία εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ της Διοίκησης της ΔΕΗ Α.Ε. και της ηγεσίας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, τις πρωινές ώρες της Τρίτης, 11 Μαρτίου 2008, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Επιχείρησης κ. Τάκης Αθανασόπουλος δήλωσε τα ακόλουθα:

"Χορηγήθηκε το απαραίτητο προσωπικό προκειμένου να ξεκινήσει η παραγωγική λειτουργία στα Ορυχεία Μεγαλόπολης και Καρδιάς.

Επίσης, χορηγήθηκε το απαραίτητο προσωπικό για να λειτουργήσουν οι Μονάδες Πτολεμαϊδα IV, ισχύος 300 MW, και Κερατσίνι 9, ισχύος 200 MW.

Η ΔΕΗ θα προσπαθήσει να περιορίσει τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε μία ώρα με τη μικρότερη δυνατή χρήση υδάτινων αποθεμάτων"».

Την ίδια ώρα ρήξη διαφαίνεται στους κόλπους της ΔΕΗ, καθώς η παράταξη της ΔΑΚΕ που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία και ελέγχει το 55% των εργαζομένων διαφωνεί με την πολιτική εκμετάλλευση της απεργίας από τις παρατάξεις που πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ και Συνασπισμό.

Ο γενικός γραμματέας της ΓΕΝΟΠ που πρόσκειται στη ΔΑΚΕ Βαγγέλης Μπουζούλας δήλωσε ότι τους ενδιαφέρει το ασφαλιστικό ζήτημα και όχι τα πολιτικά παιχνίδια.
Πηγή Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: