Κυριακή 9 Μαρτίου 2008

Ασημένιο μετάλλιο για τη Χρυσοπηγή Δεβετζή


Με το ασημένιο μετάλλιο στις αποσκευές της θα επιστρέψει από την Βαλένθια η Χρυσοπηγή Δεβετζή. Η Ελληνίδα “ασημένια” Ολυμπιονίκης στο τριπλούν του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου, που διεξάγεται στη Βαλένθια, πέτυχε επίδοση 15 μέτρων στην τέταρτη προσπάθεια, που είναι και νέο πανελλήνιο ρεκόρ.
Το χρυσό κατέκτησε η παγκόσμια πρωταθλήτρια του ανοικτού Γιαργκέλις Σαβίνε από την Κούβα με 15,05 μέτρα, περνώντας τη Δεβετζή στην τελευταία προσπάθεια, και το χάλκινο η Μαρία Σέστακ από τη Σλοβενία με 14,68 μέτρα. Αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο για την Δεβετζή σε Παγκόσμιο κλειστού, μετά το χάλκινο που είχε κατακτήσει το 2004 στη Βουδαπέστη. Όμως η ίδια ήταν πολύ στενοχωρημένη, καθώς για μία ακόμη φορά, μία άλλη άλτρια της “έκλεψε” το χρυσό μετάλλιο στην τελευταία προσπάθεια. Μέχρι την 5η προσπάθεια η Δεβετζή ήταν μπροστά, όμως η Γιαργκέλις Σαβίν πέταξε στα 15,05 μ. και της πήρε τη… μπουκιά από το στόμα. Τρίτη ήταν η Σλοβένα Μαρίγια Σέστακ με 14,68 μ.

“Δεν είναι της μοίρας μου να πάρω χρυσό μετάλλιο. Μέχρι το τελευταίο άλμα ήμουν μπροστά και κάποια άλλη στο τέλος μου παίρνει το χρυσό. Δεν με θέλει. Έκανα εκπληκτικό αγώνα, έδωσα ό,τι καλύτερο είχα, αλλά και πάλι δεν πήρα χρυσό. Δεν μπορώ να το πιστέψω. ’Ημουν σίγουρη για το μετάλλιο, αλλά όπως πήγε ο αγώνας περίμενα να είμαι πρώτη. Και έτσι όπως ήταν η Σαβίν μέχρι το πέμπτο άλμα δεν έδειχνε ικανή να με περάσει. Ένα καλό άλμα έκανε και με κέρδισε”, είπε φανερά στενοχωρημένη η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που όμως και πάλι πρόσθεσε ένα μετάλλιο στη συλλογή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: