Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

Οργή Αλογοσκούφη για το χρηματιστήριο και την απεργία εργαζομένων στην τράπεζα της Ελλάδας

Την οργή του εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, για το γεγονός ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών παρέμεινε κλειστό και την Τετάρτη (5/3) καθώς οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα της Ελλάδας πραγματοποιούν απεργία.

Ο Γιώργος Αλογοσκούφης στιγμάτισε την αδυναμία της διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος να διεκπεραιώσει τις υποχρεώσεις της, ενώ μετά τη συνάντησή του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Νίκο Γκαργκάνα, τόνισε ότι είναι αδιανόητο να μην διασφαλίζεται η λειτουργία των συστημάτων πληρωμών.

Πρόσθεσε ότι δεν είναι θέμα του υπουργείου Οικονομίας, καταλογίζοντας ευθύνες στην Τράπεζα της Ελλάδος. Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι εκκαθαρίσεις συναλλαγών να γίνονται μελλοντικά από ιδιωτικές τράπεζες.

Επεσήμανε, ωστόσο, ότι δεν τίθεται ζήτημα απομάκρυνσης της διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Ο υπουργός Οικονομίας άφησε αιχμές και για τους συνδικαλιστές, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση θέτει όλους τους μηχανισμούς στη διάθεση της Τράπεζας προκειμένου να εισέλθει προσωπικό ασφαλείας στο κτίριο.

Την ίδια ώρα αγανακτισμένος εμφανίζεται ο επενδυτικός κόσμος, ενώ ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Σπύρος Καπράλος εξέφρασε τις ανησυχίες του για το πως θα αντιδράσουν οι ξένοι όταν ξεκινήσει τη λειτουργία του το Χ.Α λέγοντας ότι «πλήττεται η αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: